Ιμάμ στο Φούρνο

14 09 2008
 
Ιμαμ στο φούρνο

Ιμαμ στο φούρνο

Το ιμάμ είναι ένα φαγάκι που κατέχει θέση λατρείας στην καρδιά της μαμάς μου. Κάθε καλοκαίρι μας το τάιζε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και έτσι έχει καταγραφεί με ακρίβεια στη γευστική μου μνήμη. Τώρα πια δεν το κάνει στην κατσαρόλα όπως παλιά, αλλά στο φούρνο. Τι κάνει;  Χαράζει τις μελιτζάνες (μακρουλές τσακώνικες) και αν υπάρχει υποψία ότι είναι πικρές τις βάζει για κάμποση ώρα σε νερό με αλάτι. Κατόπιν τις στεγνώνει και τις βάζει στο γκριλ να μαλακώσουν. Εντωμεταξύ κόβει κρεμμύδια σε φετούλες, μερικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, τρίβει ντομάτα και ψιλοκόβει μπόλικο μαϊντανό. Βάζει στο τηγάνι τα κρεμμύδια και το σκόρδο να σοταριστούν, προσθέτει τη ντομάτα και το μαϊντανό, αλατοπιπερώνει και με ένα κουτάλι γεμίζει τις μελιτζάνες. Εντωμεταξύ,  επειδή ποτέ δεν καταφέρνει να βάλει το σωστό αλάτι στο φαί και πάντα το κάνει από αλμυρό έως λύσσα (αλλά ποτέ δεν το παραδέχεται, με συνέπεια να ξεσπάνε ομηρικοί καυγάδες, βάζει και πολύ πιπέρι αλλά αυτό εντάξει δεν μας πειράζει) τελευταία ρίχνει στο ταψί και μερικές πατάτες κομένες σε ροδέλες για να ρουφήξουν το περιττό αλάτι και να έρθει το υπόλοιπο φαγητό στα ίσια του, το ξέρεις το κόλπο, ε; Ρίχνει και όση σάλτσα έχει απομείνει και ξαναβάζει το ταψάκι στο φούρνο μέχρι να ροδίσει. 


Ενέργειες

Information

3 Σχόλια

14 09 2008
heart n soul

το ιμάμ μπαϊλντί κατέχει θέση λατρείας και στη δική μου καρδιά, και γιατί είναι το καλύτερο λαδερό και γιατί η μαμά το κάνει θαύμα:) Στο φούρνο! με ξεροψημένη κρούστα από πάνω, όπως στη φωτογραφία σας! killing me softly with this dish!:)

14 09 2008
kikitri

ahahahaaaaa, χαίρομαι πολύ που πιάνω τον παλμό…
Στο αφιερώνω, λοιπόν, αυτό το πιάτο με αγάπη

15 09 2008
πουαντερι

τελειο πιατο το ιμαμ, παντα το καλοκαιρι εχει το μεριδιο του στο τραπεζι, γιατι ειναι ωραια η μελιτζανα και γιατι χωρις να φας κρεας εχεις εναν ωραιο μεζε για ουζακι, ειδικα οταν ειναι της προηγούμενης μερας το περίσσευμα και ειναι παγωμενο….τρέλα!!!

Σχολιάστε