Η φίλη μου η Ελένη μου έκανε δώρο την περασμένη εβδομάδα ένα υπέροχο μικρούτσικο γουδί από πορσελάνη ειδικό για να τρίβεις μπαχαρικά ή σκόρδο. Είπα λοιπόν να το εγκαινιάσω. Ετριψα ξερό κόλιανδρο και μετά χτύπησα όλα μαζί τα αγαπημένα μου μπαχαρικά (πιπέρι σετσουάν, γαρίφαλα, κανέλα, γλυκάνισο και αστεροειδή γλυκάνισο) Πρόσθεσα και λίγο μαύρο πιπέρι τριμένο στο μύλο και ½ κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο χαλέπικο (καυτερούτσικο και γυαλίζει, είναι περασμένο με λάδι μου είπαν τα κορίτσια στον Μανδραγόρα, το μπαχαράδικο του Γιάννη Βασιλόπουλου στον Πειραιά). Ετοιμο λοιπόν το μείγμα. Τι θα το κάνω; Θα φιάξω μια παραλλαγή της γνωστής κολοκυθόσουπας της Ρομπέρτας. Στην κατσαρόλα μαζί με τα κομμάτια της κολοκύθας και το ψιλοκομένο μπέικον (που έχω τσιγαρίσει ελαφρά προηγουμένως σε ένα τηγανάκι για να λιώσουν τα λίπη) προσθέτω 2 μήλα και 4 καρότα κομένα σε μικρά κομμάτια. (Αν έχω προσθέτω και ένα κυδώνι) Ρίχνω λίγο νερό, το μείγμα των μπαχαρικών και τα αφήνω να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Αν θέλεις να μασουλάς λίγο καροτάκι σερβίρεις τη σούπα όπως είναι, αλλιώς την περνάς από το μούλτι να πολτοποιηθούν όλα μαζί τα υλικά. Την ξαναβάζω για 2-3 λεπτά στη φωτιά και σερβίρω με λίγες σταγόνες κρέμα γάλακτος (με 3% λιπαρά) ή ακόμα καλύτερα με μια κουταλιά της σούπας γιαούρτι κατσικίσιο κατά προτίμηση. Είναι μια σουπίτσα υπέροχη. Είπαμε η κολοκύθα είναι σαν άγραφο χαρτί, το μήλο την κάνει κάπως ξινούτσικη και το καρότο της χαρίζει γλύκα. Με το μπέικον γίνεται πιο στρογγυλή, με τα μπαχαρικά πιο πλούσια, το γιαούρτι τη δροσίζει και ο ψιλοκομμένος μαϊντανός της χαρίζει την απαραίτητη φρεσκάδα στο τέλος.
γλύκα το γουδάκι, η σούπα θα δοκιμαστεί οπωσδήποτε τώρα που έχουμε κολοκυθοαφθονία!
Κικίτσα κι εγώ σήμερα κολοκυθόσουπα έφτιαξα. Πολύ όμορφο το γουδάκι σου!
Καλά το γουδάκι όπως κατάλαβες είναι το καινούργιο μου παιχνίδι… όσο για το κολοκύθι, ναι, κάνει θαύματα
Νόστιμη φαίνεται-και μ΄αρέσουν οι σούπες!Ένα προβληματάκι με τη γεύση της κολοκύθας το έχω,αλλά με τα υπόλοιπα πιστεύω να καλύπτεται.Τι λες;
Αχ..!Ζήλεψα το γουδάκι σου,υπέροχο!Πού μπορώ να βρω ;Με τις συνταγές καλλυντικών-πέρα από τη μαγειρική-το χρειάζομαι οπωσδήποτε.
Καλό βράδυ!
Αχ το γουδάκι μου είναι καταπληκτικό, μου το έφερε η κολητή μου η Ελένη από ένα μαγαζάκι που λέγεται «Πιπέρι» αν θυμάμαι καλά και είναι στην Αίγινα, δεν το έχω δει πουθενά αλλού αυτό το ίδιο. Μικρά γουδάκια όμως θα βρεις σίγουρα και σε ένα από τα μπαχαράδικα «Αρκευθος», είμαι σίγουρη ότι εχω δει εκεί πέτρινα.
Οσο για την κολοκύθα τι να σου πω είναι από ουδέτερη ως πολύ νόστιμη ανάλογα πώς θα την φιάξεις. Και άμα την πλακώσεις στα αρωματικά δεν την καταλαβαίνεις καθόλου μια βάση είναι για όλα.
ΚΑΛΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΥΞΕ ΤΟ ΓΟΥΔΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΑ!!!!!!
ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ ΛΕΓΕΤΑΙ »ΦΙΣΤΙΚΙ»ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΑΠΟ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΚΟΥΖΙΝΑΣ -ΚΑΛΟΓΟΥΣΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ-ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ.ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΑ!!!!!!!!!!!!!
Όσοι σπουδασαν με επιτυχια την επιστήμη του τουρισμού κατανοούν τη σημασία του γουδιού!!!
ελένη καλησπέρα μήπως μπορείς να μου στείλεις στο slvrforest@yahoo.com
ένα τηλέφωνο ή κάποιο στοιχείο από το μαγαζί φιστίκι,με ενδιαφέρει πολύ το γουδί?
ευχαριστώ
Eleni kalispera mporeis na moy steileis sto mail slvrforest@yahoo.com kapoia pliroforia gia to magazi fistiki kapio thlefono na rotiso gia to goydi einai polt oraio
Ποπό επίσκεψη πρωϊνή… Καλώς την κυρία διευθύντρια κι από δώ. Ελένη, μπες στα σχόλια του σολομού με ρόδι για να δεις τι έπαθα σήμερα, δεν αντέχω ούτε κόπι πέιστ να κάνω για να σου στείλω μέιλ.
ελένη καλησπέρα μήπως μπορείς να μου στείλεις στο slvrforest@yahoo.com
ένα τηλέφωνο ή κάποιο στοιχείο από το μαγαζί φιστίκι,με ενδιαφέρει πολύ το γουδί?
ευχαριστώ πολύ
Ολγα προώθησα το μήνυμά σου στην Ελένη και θα σου απαντήσει εκείνη μόλις ανοίξει το e-ταχυδρομείο της.