Ελιές στο Τηγάνι

20 09 2008

Μμμμμμμ, ναι επιτέλους βρέχει και στη γειτονιά μου. Ωραία μαλακή, ποτιστική βροχούλα. Σήμερα αποσυνδέσαμε και το αυτόματο πότισμα. Και γιατί να σηκωθούμε παρακαλώ; Να πιούμε καφέ στο κρεβάτι, αυτό είναι να κάνουμε σήμερα, με τα ρολά ανεβασμένα ή τα παντζούρια ανοιχτά ότι προτιμάς και τις κουρτίνες τραβηγμένες, να μπαίνει μέσα η μυρωδιά του βρεγμένου χώματος (λέμε τώρα …) και η γκριζάδα του ουρανού.
ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

  

Και το βραδάκι θα πιούμε τσίπουρα με μεζέ ελιές τηγανητές…

Την περασμένη βδομάδα που πήγαμε στη Θήβα, η Αννούλα με φίλεψε ένα σακούλι από τις ελιές της, τις μαύρες, τις ζαρωμένες που μ’αρέσουν περισσότερο από κάθε άλλη ράτσα. Και μαζί μούδωσε και μια συνταγή για ένα εξαιρετικό μεζεδάκι. Βάζεις στο τηγάνι λίγο λάδι  να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά και ρίχνεις τις ελιές. Τις γυρνάς δυο τρεις φορές και τις σβήνεις με λεμόνι. Είναι τρέλλα και σηκώνουν τσίπουρο ή ουζάκι, ότι προτιμάς. Κάντο και θα με θυμηθείς. 

 

 

Advertisements

Ενέργειες

Information

14 Σχόλια

20 09 2008
Kiki

Μεζεδάκι για ουζάκι ε; μμμμμ

20 09 2008
kikitri

Πανεύκολο και τέλειο…

21 09 2008
Λάμπρος

Καλημέρα και από εδώ Κική !
Καταπληκτική η ιδέα σου και άλλο τόσο καταπληκτικό το blog σου. Συγχαρητήρια πολλά …
Σε έβαλα ήδη στα αγαπημένα …

21 09 2008
kikitri

Σ’ευχαριστώ πολύ Λάμπρο, και οι δικές του ιδέες με τα ψαρικά είναι καταπληκτικές και πολύ μ’αρέσουν οι συνταγές σου, σε επισκέπτομαι τακτικά, όπως είδες ο Ψαρότοπός σου είναι στα Αγαπημένα μου

21 09 2008
heart n soul

μου θυμίσατε τις πιο νόστιμες ελιές που έχω φάει στη ζωή μου, απίστευτα μικροσκοπικές κρητικές μαυρολίτσες, τσιγαρισμένες έτσι (ίσως να χανε και λίγο κρεμμυδάκι ή σκορδάκι, δε θυμάμαι) ένα ποίημα:)

21 09 2008
heart n soul

με γεια το νέο λουκ:)

22 09 2008
kikitri

Θενξξξξξξξ χεαρτ, είπα να το κάνω φθινοπωρινό το λουκ. Δυστυχώς δεν είμαι τόσο προχωρημένη για να βάζω δικές μου φωτογραφίες. Αργότερα ίσως…
Οσο για τις κρητικές ελίτσες μμμμ τέλειες! Σίγουρα θάναι ωραίες και με σκορδάκι, θα το δοκιμάσω.

24 09 2008
Kiki

Δε βλέπω κάποιο mail πουθενά στο μπλογκ σου, οπότε αναγκάζομαι να κάνω αυτό, σε τούτο δω το ποστ: Ήθελα να σε ευχαριστήσω, για την αναφορά του μπλογκ μου στο άρθρο που έγραψες για τα Νέα, σχετικά με το πετιμέζι και τη μουσταλευριά. Ευχαριστώ πολύ! 🙂

24 09 2008
kikitri

Αχ το είδες κιόλας; Ηθελα να σε ενημερώσω αλλά δεν πρόλαβα… βλέπεις φιάξαμε το μπλογκ στην ιστοσελίδα των ΝΕΩΝ πολύ βιαστικά, ούτε καν ο χώρος για τα σχόλια δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμη. Σ’ ευχαριστώ κι εγώ.

24 09 2008
Μοίρου Ελένη

Φαίνεται εξαιρετικό μεζεδάκι!Γενικώς μ΄αρέσουν όλων των ειδών οι ελιές και είμαι η μοναδική στο σπίτι που τις τρώει.

Πολύ νόστιμα είναι και να τις κάνεις ελιοπιτάκια.

25 09 2008
kikitri

Ευχαριστώ Ελένη, ωραία ιδέα τα ελιοπιτάκια!!! Αφού τις τηγανίσω τις βάζω στο ζυμάρι ή έτσι όπως είναι;

25 09 2008
eleni

Τις τηγανίζουμε με λίγο κρεμύδι και αρκετό φρέσκο δυόσμο και μετά στο ζυμάρι που σ΄αρέσει.

25 09 2008
eleni

Είδα το mail σου,αλλά είχα ήδη αφήσει σχόλιο.
Δεν έχω προσωπικό blog,αλλά γράφω στο aromacooking.blogspot.com ως eleni,γι΄αυτό τη δεύτερη φορά υπέγραψα έτσι.

26 09 2008
kikitri

Ευχαριστώ και για την επίσκεψη και για τα σχόλια και για τη συνταγούλα! Θα τη δοκιμάσω και θα σου πω, τρελλαίνομαι για ελιοπιτάκια.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: