Κρέμα με Μουστοκούλουρο

19 09 2008

Ενα εύκολο γλυκάκι για τις ύπουλες ώρες της επιθυμίας

Με ένα σακουλάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Γιώτης και 400γρ γάλα κατσικίσιο  που τα χτυπάω καλά καλά στο μίξερ για 5’, έχω μια ωραία και γρήγορη κρεμούλα. Σε ένα μπολάκι, βάζω φρούτα ψιλοκομένα (αυτά που βλέπεις στη φωτογραφία ήταν ανάμεικτα συντηρημένα σε ζουμί σταφυλιού, Topfruit, καλύτερα όμως να βάλεις φρέσκα), ρίχνω από πάνω τριμένο μουστοκούλουρο και  νάτο έτοιμο το γλυκάκι.Την υπόλοιπη κρέμα τη βάζω στο ψυγείο να κρυώσει και να την έχω έτοιμη για να ετοιμάσω τέτοια γλυκάκια. (Εν ανάγκη –σε πολύ δύσκολες ώρες- η κρέμα τρώγεται και σκέτη ή με ψίχουλα μουστοκούλουρου). Από κει και πέρα άσε τη φαντασία σου να κάνει παιχνίδι. Μπορείς να το στρώσεις και ανάποδα για να θυμίζει τάρτα ή cheese cake. Δηλαδή, βάλε κάτω μια στρώση τριμένο μουστοκούλουρο πατηκωμένο, από πάνω κρέμα και από πάνω φρούτα και λίγα ακόμη τρίματα. Και αν τα βάλεις μάλιστα όλα αυτά σε ένα μικρό τσέρκι το αποτέλεσμα θα είναι ακόμη πιο θεαματικό. Μόνο πρόσεξε να το φας (ή να το σεβίρεις αμέσως) για να είναι τραγανά τα τρίματα, έχει διαφορά…

Advertisements

Ενέργειες

Information

6 Σχόλια

19 09 2008
Kiki

Ε…να…κάτι τέτοια αυτοσχέδια γλυκάκια είναι ιδανικά για τις ώρες…υπογλυκαιμικής κρίσης! 🙂

19 09 2008
kikitri

Μ’αρέσει που συμφωνεί κάποιος μαζί μου! Το μουστοκούλουρο πάντως (ήταν από τα χύμα από τα Μεσόγεια που φέρνει κάθε χρόνο ο ΑΒ και μ’άρέσουν πολύ, είναι νόστιμα και πολύ τραγανά, όχι μαλακά) πρώτη φορά το έκανα crumble και λέει.

19 09 2008
heart n soul

δηλώνω κι εγώ φαν του τραγανού μουστοκούλουρου, πολύ ωραία ιδέα η χρήση του για γλυκάκι (αχ, αυτά τα αυτοσχέδια γλυκά έκτακτης ανάγκης, βιβλίο θα γράφαμε:) Κική, άλλο η κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης κι άλλο η κρέμα άνθος αραβοσίτου Γιώτης;

20 09 2008
kikitri

Αλλο τόνα άλλο τάλλο, στο ίδιο ράφι δίπλα δίπλα θα τα βρεις και το σακουλάκι της Κρέμας Ζαχαροπλαστικής είναι πιο χοντρό και γυαλιστερό.΅Επίσης πήζει πιο πολύ από την απλή κρέμα. Κυκλοφορεί σε δύο τρεις γεύσεις αν θυμάμαι καλά: βανίλια, σοκολάτα και καραμέλα. Προσωπικά είμαι φαν της βανίλιας

20 09 2008
cook

αυτη η κρεμα ζαχαροπλαστικης ειναι μια λυση για πολλα επιδορπια…μαζι με λιγο γιαουρτι,ή cream cheese κανεις σουπερ νοστιμιες…

20 09 2008
kikitri

Μμμμ πολύ ωραία ιδέα, θα το δοκιμάσω κι αυτό!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: