Ζεστή Σαλάτα Με Σνιτσελάκια Γαλοπούλας

2 09 2008

Η γαλοπούλα είναι ένα άνοστο πουλερικό που ποτέ δεν το συμπάθησα. Βρήκα όμως ένα τρόπο να τη μαγειρεύω εύκολα, γρήγορα και νόστιμα.  Παίρνω συνήθως σνίτσελ γαλοπούλας, τα κόβω σε λωρίδες , τα βάζω σε ένα τάπερ με μπόλικη σόγια (κατά προτίμηση La Choy γιατί είναι πιο πικάντικη) και τα αφήνω στο ψυγείο να μαριναριστούν μερικές ώρες.  Μετά τα τηγανίζω στο τεφάλ με ελάχιστο σησαμέλαιο και μόλις τα βγάλω ρίχνω στο τηγάνι μια μικρή ντομάτα κομμένη στα τέσσερα. Βάζω στην πιατέλα λίγη πράσινη ανάμεικτη σαλάτα, κόβω ένα αγγουράκι σε ροδέλες, αλατοπιπερώνω, ρίχνω ένα φσσστ ξύδι, 2-3 φσσστ λάδι (εννοείται παρθένο ελαιόλαδο)  και από πάνω βάζω τη γαλοπούλα και τη ντομάτα. Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πίστεψέ με και αν δεν την έχεις φιάξει ήδη, δοκίμασέ την και δεν θα χάσεις.

Είναι κάτι μέρες, όμως, χειμώνα καλοκαίρι που νιώθεις αδιαθεσία και θέλεις κάτι να σε ζεστάνει για τα καλά. Ετσι ένιωθα σήμερα που γύρισα από το γραφείο είπα, λοιπόν, να κάνω αυτή τη συνταγή κάπως ενισχυμένη, δεν είχα, βλέπεις, κουράγιο για κάτι περισσότερο. Ετριψα στο τηγάνι –μαζί με τη γαλοπούλα- ένα γενναίο κομμάτι φρέσκο τζίντζερ (ότι πρέπει για τη γρίπη, το βάζω και στο πράσινο τσάι  και γίνεται  πολύ ωραίο και τονωτικό), ψιλόκοψα λίγο φρέσκο κόλιανδρο (έχει πολύ έντονη γεύση αλλά με το τζίντζερ και τη σάλτσα σόγιας αποδυναμώνεται και πάει πολύ) και όταν η γαλοπούλα ψήθηκε, την έβγαλα και έριξα στο τηγάνι 3 φρέσκα μανιτάρια κομένα σε ροδέλες. Μόλις έγιναν κι αυτά, τα έβγαλα και έριξα μια ντομάτα κομένη σε κομμάτια που καθώς ψηνόταν,  έβγαλε τα υγρά της  που ανακατεύτηκαν με ότι απόμεινε από τη σόγια, το κόλιανδρο και το τζίντζερ και έγινε γλυκειά και μελωμένη, μμμμ. Νάτη η σαλάτα μου έτοιμη, ζεστή (καυτή την έκανα για την ακρίβεια με μπόλικο τζίντερ και πιπέρι) και με πολλά αρώματα.

Advertisements

Ενέργειες

Information

6 Σχόλια

3 09 2008
heart n soul

με έχετε βάλει στην πρίζα να πάρω φσσστ λαδόξιδου!
Τις προάλλες χάζευα πιπερόμυλο και εσοκαρίσθην με την τιμή του Πεζώ, μα τόσο καταπληκτκός είναι;
Μάρέσει ο τρόπος που μαγειρεύετε, κι είμαι κι εγώ φαν του τζίντζερ στο πράσινο τσάι:) Καλημέρα

3 09 2008
cook

μμμ..ούτε εγω αγαπώ τη γαλοπούλα,μα παω στοίχημα οτι αν κάνω το ιδιο με φιλετο κοτοπουλο θα είναι σούπερ…
…κάποτε δοκίμασα τζίντζερ τριμμενο μα δε μου άρεσε…οταν τρίψεις τη ρίζα η γεύση είναι καλύτερη άραγε;

3 09 2008
kikitri

1) heart n soul, ο πιπερόμυλος Peugeot είναι ο μόνος που δεν χαλάει. Ολοι οι άλλοι μετά από 2 φορές είναι για πέταμα, βασικό! Γιατί τον έχεις χρόνια και το κόστος του θα το αποσβέσεις γρήγορα. Επίσης κόβει τέλεια.
2) Η σκόνη τζίντζερ και εμένα δεν μου αρέσει, παίρνω πάντα φρέσκο, κάτω από το σπίτι μου έχει ένα Σριλανκέζικο μπακάλικο, το προμηθεύομαι από κει αν και κατέληξα ότι του ΑΒ είναι καλύτερο. Είναι πιο καυτερό βρίσκω, αλλά ή σ’αρέσει ή δεν σάρέσει, εμένα cook δεν σου κρύβω μ΄αρέσει πολύ, και πέρασα μια φάση που το έβαζα παντού ειδικά στη σούπα κολοκύθα που θα γράψω αμέσως μετά.

3 09 2008
kikitri

α ναι και ξέχασα και με το κοτόπουλο γίνεται καλό αυτό το φαγάκι, το κάνει μια φίλη μου, που δεν θέλει να δει στα μάτια της τη γαλοπούλα

3 09 2008
πουαντερι

εγω παλι καθως και η οικογενεια εχουμε γενικα μια συμπάθεια στα πουλερικα, ετσι τρωμε και την γαλοπουλα ευχαριστα…
Βεβαια εγω αγοραζω στηθος το μαρινάρω για μια νυχτα και το ψηνω και οταν παρω μπουτι το βαζω με πορτοκαλι και πατατες στο φουρνο.
Αχ πεινασα….

4 09 2008
kikitri

Καλή ιδέα το πορτοκάλι, Πουαντερί, πάει σε όλα τα πουλερικά, τους σπάει τη μυρωδιά. Για πες πώς μαρινάρεις τη γαλοπούλα;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s




Αρέσει σε %d bloggers: